Data: 2011-10-25 16:19:17
Temat: Re: Tempura.
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Tue, 25 Oct 2011 16:17:30 +0200, Waldemar Krzok napisał(a):
> Am 25.10.2011 13:26, schrieb Ikselka:
>> Japońska panierka do ryb.
>> Ktoś stosuje? Warto?
>>
>
> Tempura to rodzaj potrawy. Panierka jest tylko z mąki i wody z
> rozbełtanym jajkiem (bardzo rzadka) z dodatkiem sody. Pic polega na tym,
> że woda musi być bardzo zimna (dodać kostki lodu), a tłuszcz do smażenia
> bardzo gorący. Nic specjalnego w tej panierce nie ma, więc bym nie
> kupował jakieś dziwnej gotowizny. Można dodać jeszcze jakieś przyprawy
> jak się chce, ale nie trzeba. Resztę załatwiają dipy.
>
> Waldek
Myślałam, że ta mąka do tempury to jakas specjalna jest, dlatego pytałam.
dzięki.
--
XL
"Z drzew spadają czasem gałęzie. Ba, zdarza się, że trafią kogoś w głowę i
kaput. Czy z tego wynika, że mogę siedzieć z piłą na drzewie i czatować na
jakiegoś skurwysyna? Wytłumacz mi, przekonaj. Chętnie tak zrobię, znam paru
skurwysynów."
Anonim - przeciw zrównywaniu uśmiercania nadmiarowych zarodków w metodzie
in vitro z naturalnymi poronieniami
|