Data: 2011-10-25 20:28:48
Temat: Re: Tempura.
Od: Waldemar Krzok <w...@z...fu-berlin.de>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ikselka wrote:
> Dnia Tue, 25 Oct 2011 16:17:30 +0200, Waldemar Krzok napisał(a):
>
>> Am 25.10.2011 13:26, schrieb Ikselka:
>>> Japońska panierka do ryb.
>>> Ktoś stosuje? Warto?
>>>
>>
>> Tempura to rodzaj potrawy. Panierka jest tylko z mąki i wody z
>> rozbełtanym jajkiem (bardzo rzadka) z dodatkiem sody. Pic polega na tym,
>> że woda musi być bardzo zimna (dodać kostki lodu), a tłuszcz do smażenia
>> bardzo gorący. Nic specjalnego w tej panierce nie ma, więc bym nie
>> kupował jakieś dziwnej gotowizny. Można dodać jeszcze jakieś przyprawy
>> jak się chce, ale nie trzeba. Resztę załatwiają dipy.
>>
>> Waldek
>
> Myślałam, że ta mąka do tempury to jakas specjalna jest, dlatego pytałam.
> dzięki.
Jeszcze jedno: mąka nie musi być dobrze rozbełtana. Grudki mogą być, i tak
się usmażą :-).
Waldek
--
My jsme Borgové. Sklopte štíty a vzdejte se. Odpor je marný.
|