Data: 2002-07-15 09:21:17
Temat: Re: Tluczek do miesa
Od: Waldemar Krzok <w...@u...fu-berlin.de>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Masz rację. Ja miałam kiedyś drewniany i był do niczego. Poza tym bardzo
> szybko wytłukły się ząbki i zrobił się tępy. Ze względu na higienę nie
> polecają drewnianych desek do krojenia (tak czytałam).
świnto prawda.
Mam też metalowy, z taką siekierką z drugiej strony (rzadko używaną) i
bardzo sobie chwalę. Kupiony za późnego socjalizmu w Polsce (znaczy jak
mnie wpuścili do Polski w 1988 roku) i do dziś się trzyma trzonka ;-)
Łatwo się myje, ząbki są jakie były.
A w Niemczech można jeszcze kupić taką małą walcownię do kotletów,
ochrona przed hałasem ;-) (nie dla mnie, myj potem takie cholerstwo)
Waldek
|