Data: 2002-07-15 09:08:25
Temat: Re: Tluczek do miesa
Od: "Gośka z Lublina" <g...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> W domu mielismy tluczek metalowy i sprawowal sie bardzo dobrze. Jak sie
> przenioslam na swoje, to zapragnelam miec taki drewniany z metalowymi
> zabkami i teraz zaluje. Bo drewno nasiaka woda, poza ty metal brudzi
drewno.
> Taki tluczek trzeba od razu suszyc scierka, zeby nie nasiakal zbytnio
> woda... Z metalowym nie bylo problemu - na suszarke i sam sechl. Pewie
takie
> same problemy beda z drewnianym. Poza tym jednak mieso pozostaje w drewnie
i
> jest to bardzo niehigieniczne. Radze wiec metalowy.
>
Masz rację. Ja miałam kiedyś drewniany i był do niczego. Poza tym bardzo
szybko wytłukły się ząbki i zrobił się tępy. Ze względu na higienę nie
polecają drewnianych desek do krojenia (tak czytałam).
Gośka (Lublin)
|