Data: 2002-07-15 09:00:32
Temat: Re: Tluczek do miesa
Od: "slonko" <s...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Poradzcie mi, jaki tluczek do miesa jest najlepszy? U mnie w domu
> rodzinnym byl drewniany, ale to do bicia miesa (zabki?) bylo metalowe.
> Widzialam takie w sklepie, jak tez cale metalowe i cale drewniane.
> Interesuje mnie glownie, czy taki caly drewniany tluczek zdaje egzamin?
> Z gory dziekuje za rady i pozdrawiam
> Maria
>
Witam :)
W domu mielismy tluczek metalowy i sprawowal sie bardzo dobrze. Jak sie
przenioslam na swoje, to zapragnelam miec taki drewniany z metalowymi
zabkami i teraz zaluje. Bo drewno nasiaka woda, poza ty metal brudzi drewno.
Taki tluczek trzeba od razu suszyc scierka, zeby nie nasiakal zbytnio
woda... Z metalowym nie bylo problemu - na suszarke i sam sechl. Pewie takie
same problemy beda z drewnianym. Poza tym jednak mieso pozostaje w drewnie i
jest to bardzo niehigieniczne. Radze wiec metalowy.
Pozdr.
Magda
|