Data: 2001-01-16 07:22:29
Temat: Re: Tort
Od: "Ajka" <a...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Mała" <k...@b...gnet.pl> napisał w wiadomości
news:000901c07f3e$d02ec5c0$e7584cd5@ppp...
> Czesc,
> czytajac pl-soc-dzieci, dowiedzialam sie o Waszym istnieniu. I wiecie co,
> podoba mi sie tu. Od pewnego czasu podczytuje Was i tworze wlasna
biblioteke
> przepisow.
>
> A teraz prosba o pomysl na tort,
> Po pierwsze mam przepis na biszkopt, ktory fakt, udaje sie zawsze, ale
> wychodzi mi jakis taki cienki i suchy. Jadlam niedawno u rodziny tez
podrobe
> biszkopta, ale byl taki duzy i puszysty. Niestety zapomnialam wziac
> przepisu.
> W moim ubija sie cale jaja i dodaje make ziemn. i zwykla, potem proszek.
> Dajcie dobre ludzie przepis, na jakis pyszny biszkopt, ktorego oczywiscie
> nie mozna schrzanic.
> No i dajcie jakies pomysly na tort dla dzieci, czyli bez alkoholu
itp.Jakis
> dziwny krem, o nowym, malo znanym smaku...
>
> A moze jest jakas strona, na ktorej to wszystko znajde?!
>
> Pozdrowka, Mała
>
>
> --
> Prezentacja oferty i sprzedaz produktow Twojej firmy w Centrum e-biznesu
> teraz za niecala zlotowke dziennie!
> KLIKNIJ I ZAMOW http://www.getin.pl/centrum/es_logon.asp
>
>
> --
> Archiwum grupy http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
>
Cześć
Jest to przepis sprawdzony przez moja mame i mnie.
Nie udal sie tylko raz jak kupilysmy nowa kuchenke.
5 jajek
1 szk. cukru
3 czubate lyzki maki
2 czubate lyzki maki kartoflanej
1 lyzeczka proszku do pieczenia
cukier waniliowy
Bialka ubic na twarda piane, dodac cukier i dalej ubijac. Dodawac po jednym
zoltku i ubijac.
wsypac make, proszek i cukier waniliowy, wymieszac lyzka.
Piec ok. 50 min w temperaturze ok. 180 C (w elektrycznym wystarczy ok.
35min i 160 C )
Zawsze podjadam ciasto przed dodaniem maki, (pycha) dlatego zawsze sie udaje
:-))
A imieniny mam teraz w zimie i zazwyczaj robie mase z truskawkami co na ten
okres wydaje
sie "dziwne" :-))
Smacznego
Ajka
|