Data: 2001-01-16 09:38:20
Temat: Re: Tort
Od: "maua piegowata" <m...@b...artcom.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Mała <k...@b...gnet.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:000901c07f3e$d02ec5c0$e7584cd5@ppp...
> Czesc,
> czytajac pl-soc-dzieci, dowiedzialam sie o Waszym istnieniu. I wiecie co,
> podoba mi sie tu. Od pewnego czasu podczytuje Was i tworze wlasna
biblioteke
> przepisow.
przepis na biszkop wyniesiony ze szoly sredniej jeszcze, zawsze sie udaje :)
na kazde jajko 3 dkg cukru (czubata lyzka) i 3 dkg mąki pszennej tortowej
(bardzo czubata łyzka) zamiast jednej lyzki mąki pszennej dodaje dwie
ziemniaczanej i wychodzi bardzij wilgotny, nie wysusza sie przy pieczeniu
jajka cale ubic z cukrem, aby masa zgestniala zawsze ubijam dwa razy na
parze, i potem do pelnego ostygniecia, zeby maka sie nie zaparzyla
maka przesiewamy przez sito, stopniowo, mieszajac w miedzy czasie
przelewamy gotowa mase do formy i pieczemy w temp. 170 stopni az bedzie
rumianyy i boki beda lekko odstawac od formy
pozdry Monika
>
> A teraz prosba o pomysl na tort,
> Po pierwsze mam przepis na biszkopt, ktory fakt, udaje sie zawsze, ale
> wychodzi mi jakis taki cienki i suchy. Jadlam niedawno u rodziny tez
podrobe
> biszkopta, ale byl taki duzy i puszysty. Niestety zapomnialam wziac
> przepisu.
> W moim ubija sie cale jaja i dodaje make ziemn. i zwykla, potem proszek.
> Dajcie dobre ludzie przepis, na jakis pyszny biszkopt, ktorego oczywiscie
> nie mozna schrzanic.
> No i dajcie jakies pomysly na tort dla dzieci, czyli bez alkoholu
itp.Jakis
> dziwny krem, o nowym, malo znanym smaku...
>
> A moze jest jakas strona, na ktorej to wszystko znajde?!
>
> Pozdrowka, Mała
>
>
> --
> Prezentacja oferty i sprzedaz produktow Twojej firmy w Centrum e-biznesu
> teraz za niecala zlotowke dziennie!
> KLIKNIJ I ZAMOW http://www.getin.pl/centrum/es_logon.asp
>
>
> --
> Archiwum grupy http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
>
|