Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.tpi.pl!not-for-
mail
From: "maua piegowata" <m...@b...artcom.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Tort
Date: Tue, 16 Jan 2001 10:38:20 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl
Lines: 49
Message-ID: <9414ma$t8m$1@news.tpi.pl>
References: <000901c07f3e$d02ec5c0$e7584cd5@ppp>
NNTP-Posting-Host: caf-adm.artcom.pl
X-Trace: news.tpi.pl 979637770 29974 195.205.186.34 (16 Jan 2001 09:36:10 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: 16 Jan 2001 09:36:10 GMT
X-Notice-1: This post has been postprocessed on the news.tpi.pl server.
X-Notice-2: Subject line has been filtered and any Odp: strings removed.
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2615.200
X-I-Am-Sorry: For my broken newsreader.
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2615.200
X-Subject: Odp: Tort
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:41264
Ukryj nagłówki
Użytkownik Mała <k...@b...gnet.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:000901c07f3e$d02ec5c0$e7584cd5@ppp...
> Czesc,
> czytajac pl-soc-dzieci, dowiedzialam sie o Waszym istnieniu. I wiecie co,
> podoba mi sie tu. Od pewnego czasu podczytuje Was i tworze wlasna
biblioteke
> przepisow.
przepis na biszkop wyniesiony ze szoly sredniej jeszcze, zawsze sie udaje :)
na kazde jajko 3 dkg cukru (czubata lyzka) i 3 dkg mąki pszennej tortowej
(bardzo czubata łyzka) zamiast jednej lyzki mąki pszennej dodaje dwie
ziemniaczanej i wychodzi bardzij wilgotny, nie wysusza sie przy pieczeniu
jajka cale ubic z cukrem, aby masa zgestniala zawsze ubijam dwa razy na
parze, i potem do pelnego ostygniecia, zeby maka sie nie zaparzyla
maka przesiewamy przez sito, stopniowo, mieszajac w miedzy czasie
przelewamy gotowa mase do formy i pieczemy w temp. 170 stopni az bedzie
rumianyy i boki beda lekko odstawac od formy
pozdry Monika
>
> A teraz prosba o pomysl na tort,
> Po pierwsze mam przepis na biszkopt, ktory fakt, udaje sie zawsze, ale
> wychodzi mi jakis taki cienki i suchy. Jadlam niedawno u rodziny tez
podrobe
> biszkopta, ale byl taki duzy i puszysty. Niestety zapomnialam wziac
> przepisu.
> W moim ubija sie cale jaja i dodaje make ziemn. i zwykla, potem proszek.
> Dajcie dobre ludzie przepis, na jakis pyszny biszkopt, ktorego oczywiscie
> nie mozna schrzanic.
> No i dajcie jakies pomysly na tort dla dzieci, czyli bez alkoholu
itp.Jakis
> dziwny krem, o nowym, malo znanym smaku...
>
> A moze jest jakas strona, na ktorej to wszystko znajde?!
>
> Pozdrowka, Mała
>
>
> --
> Prezentacja oferty i sprzedaz produktow Twojej firmy w Centrum e-biznesu
> teraz za niecala zlotowke dziennie!
> KLIKNIJ I ZAMOW http://www.getin.pl/centrum/es_logon.asp
>
>
> --
> Archiwum grupy http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
>
|