Data: 2007-08-25 21:50:48
Temat: Re: Tort tiramisu - jedno pytanie
Od: Ikselka <m...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
ZbyszekZ pisze:
> On Aug 24, 10:29 pm, Ikselka <m...@y...com> wrote:
>> Powiem szczerze, że tiramisu robiłam tylko raz.
>
> Tak więc na podstawie swoich bogatych doświadczeń z tym deserem nie
> powinnaś zabierać głosu, ale skoro zabrałaś to i ja sobie potrolluję.
Raz robiłam ale wcześniej organoleptycznie postudiowalam dość dobrze to
"cudo" :-)
>> nie było gorsze, niż oryginalne wloskie. Nic wielkiego: ser, biszkopty,
>> amaretto -
>
> A fuj, amaretto.
No jak to? Klasyczne do tiramisu!!!
> Smak znacząco się różni w zależności od użytego koniaku
??????????
O nie.
> i kawy.
> Dodanie czekolady też powoduje istotną zmianę, a jest jeszcze kilkaset
> innych wersji (podobnie jak szarlotek).
Żadna wersja tiramisu nie zasługuje wg mnie na uznanie. Ot, jak mówiłam:
ser, kawa, kakao, amaretto, biszkopty (bleee- kupne!) Tak oni to robią -
ci Włosi. To już Amerykanie robią lepiej.
--
XL wiosenna
====================================================
==========================
Chwilami jestem tu:
http://groups.google.pl/groups/profile?enc_user=eJTu
XQ0AAACUGFDz9PzxwnRUed8hFQkm
|