Data: 2007-08-25 21:39:37
Temat: Re: Tort tiramisu - jedno pytanie
Od: ZbyszekZ <z...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Aug 24, 4:18 pm, "Kajetana_Kinga" <k...@g...nospam.pl>
wrote:
> Witajcie,
>
> będę robić jutro tort tiramisu i mam jedno pytanie techniczne co do masy.
> Kiedy robię ją standardowo (500 g mascarpone, 6 jajek, 6 łyżek cukru), jest dość
> rzadka. Czy żeby była gęstsza lepiej będzie
> - zmniejszyć ilość jajek
Zmniejszyć ilość piany z jajek, zmienić ser z niemieckiego na włoski.
Ja daję kogiel mogiel z 10 i jest najczęściej OK.
> - czy dodać żelatyny?
A to tylko jak chcesz zrobić dla teściowej, żeby dobrze wyglądało na
stole.
Jak wychodzi za rzadkie to najlepiej włożyć do pucharków lub zrobić
pojedyncze porcje na talerzykach.
--
ZZ@private
|