Data: 2003-05-29 05:20:18
Temat: Re: Tort z bitą śmietaną?
Od: w...@t...com.pl (Wladyslaw Los)
Pokaż wszystkie nagłówki
Ewa W <e...@b...wroc.pl> wrote:
> Jeśli uda Ci się kupić PRAWDZIWĄ śmietanę kremówkę, 30 %, to beż żadnych
> stabilizatorów będzie się trzyma"a doskonale, w dodatku dwa dni i d"użej;)
Zgadza sie.
> A wiem, co mówię, bo torty robię wy"ącznie z bitą śmietaną, nie przepadam za
> cięższymi masami.
> Śmietanę kupuję w ma"ym sklepiku na osiedlowym targowisku, WYŁĄCZNIE w
> pó"litrowych butelkach, nie żadnych kartonikach. Sch"adzam w lodówce,
> ubijam,
dodam, ze schlodzic nalezy solidnie, a dobrze jest tez schlodzic
naczynie i trzepaczke.
.
> Śmietanki "kartonikowe" zawsze są "stabilizowane karagenem", może dlatego
> nigdy nie by"am zadowolona z efektu ubijania.
Zobacz w naszym archiwum:
<http://minilien.com/?T0nrkc22fS>
Niestety od czasu wylanie tego postu takze Piatnica zaczela dodawac
stabilizatora do swojej smietanki.
Ponadto:
<http://minilien.com/?zKGh1CyGGV>
Wladyslaw
|