Data: 2001-12-30 17:23:12
Temat: Re: Trufle
Od: <b...@n...se>
Pokaż wszystkie nagłówki
>> Chcialabym przyrzadzic jajecznice z trufla, al nie wiem jak...
> Ewcia
-------------------------------
4 jajka
50-75 g trufla
sol i pieprz
1 lyzeczka smietany creme fraiche
Ubic jajka w cieploodpornej salaterce. Wmieszac pokrojony cienko
trufel.Posolic i popieprzyc. Wsadzic salaterke do garnuszka z gotujaca sie
woda i "smazyc" ciagle mieszajac. Na koniec dodac creme fraiche. Serwowac
natychmiast na toastach.
I dla nas co trufla nie maja ale moga kupic oliwe truflowa:
1.
2 lyzeczki oliwy truflowej
8 jajek
plasterek posiekanego sera owczego
lyzeczka posiekanego szczypiorku
sol i pieprz
Na srednionagrzana patelnie wylac oliwe truflowa, posolic i popieprzyc.
Podgrzewac minute. Dodac ubite jajka ze szczypiorkiem. Mieszac. Dodac ser owczy
i podsmazyc powolutki 2-3 minuty.
2.
1 lyzka masla
5 jajek
1 lyzka smietany kremowki
0,5 lyzeczki oliwy truflowej
sol i pieprz
cienkie plasterki swierzego trufla
Ubic jaka ze smietana i oliwa truflowa. Posolic popieprzyc. Usmazyc na masle
zeby mialo kremowa konsystensje. Posypac cienkimi plasterkami swierzego trufla.
Podaje sie to u nas z wedzonym wegorzem.
smacznego
baska
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|