Data: 2003-09-17 21:28:34
Temat: Re: Tycie - wszystkiemu winna jest glukoza!
Od: "daniel figlarz" <d...@N...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Karolina Matuszewska <g...@i...pl.antyspam> napisał(a):
> Eeee.... Przeciez cukier moze byc genialna pozywka dla bakterii,
UWAGA!!! Vicenajmądrzejsza na tej grupie dała głos: cukier - pożywką itd
> wielomiesieczna trwalosc konfiturom babuni nadaje pasteryzacja - czyli
> tluczenie drobnoustrojow wysoka temperatura.
Taaaaaaaak, v-ce, bo pasteryzacja potrzebna jest dla tych owocków, a nie dla
cukru, cukier sam jest utrwalaczem....ale co ja będę pisał tak mądrej....
Mozesz w ogole nie dac cukru do
> konfitur i je zapasteryzowac - tez beda trwale, tyle, ze kwasne.
..i krótkotrwałe w stosunku do tych z cukrem...
>
> Ja osobiscie nic.
I taki powinien być
>
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|