Path: news-archive.icm.edu.pl!news2.icm.edu.pl!news.ceti.pl!newsfeed.tpinternet.pl!at
lantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "likaon" <l...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Udziec z indyka
Date: Sun, 18 Apr 2004 19:44:16 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 37
Message-ID: <c5uev2$nkf$1@nemesis.news.tpi.pl>
References: <c5tr11$4ot$1@atlantis.news.tpi.pl> <c5uda4$225$1@inews.gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: aep79.neoplus.adsl.tpnet.pl
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1082310434 24207 83.31.152.79 (18 Apr 2004 17:47:14 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Sun, 18 Apr 2004 17:47:14 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2720.3000
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2739.300
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:198106
Ukryj nagłówki
Użytkownik "waldek" <x...@o...pl> napisał w wiadomości
news:c5uda4$225$1@inews.gazeta.pl...
[...]
> ===
1.Tnij niepotrzebne cytaty
2. Jak rozmawiasz o jedzeniu, to nie komentuj poprzez chorobę swego woreczka
żółciowego.
3.> Marynowanie kotletów z drobiu i to jeszcze przez noc jest (o)błędem. W
> dodatku zestaw przypraw jak w horrorze z Hiczkoka.
Suspens Hitchkocka był mistrzowski. I tu także ma swoją paralelę. Wszelkie
eksperymenty kulinarne mają coś z suspensu.
>Dziwne, że w ogóle było to jadalne. "smak mięsa i sosu nie powałał" to
chyba najmniej, co mogłeś o
> tym powiedzieć.
Było jadalne i to chyba nieźle, bo zniknęło z półmiska przy wielokrotnym
dobieraniu przez gości. "Nie powalało" oznacza, że brakowało mu pewnej barwy
smaku, który po zjedzeniu potrawy powraca na podniebieniu czyniąc
wspomnienie jedzenia wartością artystyczną.
> Jak nie czujesz drobiu, to zacznij od czegoś prościutkego.
> Rozbite filety posól, natrzyj tylko słodką i ostrą papryką i już.
> Gwarantuję, że zjesz ze smakiem.
4. Nie lubię papryki z drobiem. Uważam ją za plebejskie i komusze
traktowanie mięsa z drobiu.
5. > I nic nie trzeba marynować.
Tu już była kiedyś dyskusja, co to jest marynowanie... nie warto do tego
wracać.
A ja nadal nie mam odpowiedzi, jak przygotować udźce indycze.
Nie tak! - ALE JAK?
likaon
|