Data: 2015-01-10 19:02:07
Temat: Re: Ulubiony piątkowy obiad.
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sat, 10 Jan 2015 18:46:51 +0100, Qrczak napisał(a):
> Dnia 2015-01-09 00:09, obywatel XL uprzejmie donosi:
>> Jaja (na twardo albo w koszulkach) w sosie koperkowym. Do tego ziemniaki.
>> To wszystko. Pysznota.
>
> Tak przy okazji zapytam: sos koperkowy na beszamelu? Czy jakoś inaczej
> robisz?
>
Różnie - na beszamelu albo na wywarze z włoszczyzny, który zabielam
zawiesiną z mąki i kremówki. A trzeci sposób, najsmaczniejszy, to nie na
piątek: kiedy mam resztkę sosu spod pieczeni czy duszenia mięsa, to na tym
sosie robię, zabielając i wrzucając na koniec koper. Zwykle siekany i
mrożony, bo zawsze mam zapas.
|