Data: 2001-11-12 20:50:39
Temat: Re: Vinegrette z octu balsamicznego
Od: <n...@m...ch>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Wlasnie niedawno wyprobowalam wlasnej roboty vinegrette i zdaje sie, ze
> teraz juz tylko takie bede uzywac ;)
> 1 szklanka wody lub wywaru warzywnego
> 2 lyzki skrobii kukurydzianej, lub maki ziemniaczanej
> 1/2 szklanki octu balsamicznego
> 1-3 zabki czosnku
> 1 1/2 lyzeczki soli
> mozna dodatkowo dodac 2 lyzki brazowego cukru
>
> Wode i skrobie (make) wymieszac, zagotowac ciagle mieszajac, az stanie sie
> gesty. Zdjac z ognia, dodac pozostale skladniki, wymieszac, przelac do
> naczynia, np butelki i wstawic do lodowki. Z mojego doswiadczenia 3 zabki
> czosnku to troche za duzo (a lubie czosnek) i zdecydowanie vinegrette
> smakuje lepiej po dniu, niz zaraz po wykonaniu.
> W lodowce mozna przechowywac przez kilka tygodni.
> pozdrawiam
> Kasia
a oliwa??????
a pieprz?????
pozdrawiam
Kalina
>
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|