Data: 2005-03-09 11:01:41
Temat: Re: WOK
Od: "Bozena" <b...@s...pw.edu.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"tapta" wrote in message news:d0mjfg$9mi$1@atlantis.news.tpi.pl...
| Nabyłam woka, takiego jak tu:
| http://www.allegro.pl/show_item.php?item=43932163
| Moje pytanie jest następujące: czy przed użyciem należy go wyprażyć z
| solą gruboziarnistą i natrzeć tłuszczem, tak jak w przypadku patelni
| cygańskich? Taki mam plan, ale wolę potwierdzić, czy słuszny :) Dziś na
| obiad planuję elementy kurczaka w cieście z migdałami i płatkami
| owsianymi z woka właśnie. A może przy okazji macie ochotę dorzucić jakiś
| fajny przepis na woka? Bo googla odpytam swoją droga :)
Hmm... sol i nacieranie tluszczem, to dla garow zeliwnych... a ten wok jest
z blachy... wiec moim zdaniem raczej nie ma sensu go natluszczac i obchodzic
sie z nim jak z zeliwnym... nie mam pojecia, czy w przypadku blachy ma sens
tez wypalanie...
Bożenka z Wilna :-)
słoneczna miodzio dziewczyna
http://kuchenna.host.sk
|