Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!newsfeed.tpinternet.pl!nemesis.news.
tpi.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "gosiaczek" <m...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: WSPANIAŁA JAJECZNICA POLECAM
Date: Fri, 20 Jan 2006 15:32:27 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 47
Message-ID: <dqqsa0$8uv$1@nemesis.news.tpi.pl>
References: <dqqf6q$npk$1@atlantis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: ewk3.neoplus.adsl.tpnet.pl
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1137767553 9183 83.20.234.3 (20 Jan 2006 14:32:33 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 20 Jan 2006 14:32:33 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1106
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1106
X-Antivirus: avast! (VPS 0603-3, 2006-01-18), Outbound message
X-Antivirus-Status: Clean
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:258421
Ukryj nagłówki
mozna jeszcze do tego miksu dodac pieczarki i swieze pomidory
--
gosiaczek
www.pphuadma.bazarek.pl
Użytkownik "KUBA ANCZYKOWSKI" <l...@o...pl> napisał w wiadomości
news:dqqf6q$npk$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Witam wszystkich mysle ze nadszedł czas abym podzielił sie z wami własnym
> przepisem na wspaniałą jajecznice.
>
> Otórz podaje składniki i sposób przygotowania:
>
> W zależności od pojemności żołądka średnio na jedną osobe wystarczają 3
> jajka także zacznijmy od tego
>
> Potrzebne będą ( porcja na jedną osobę) :
>
> - 3 jajka
> - jedna śrenia cebula ( średnica 3-4 cm)
> - 3/4 suszonej kiełbasy ( dobrze wysuszonej)
> - 1 lub 1,5 plasterka sera (jajlepiej firmy hohland,takie co są w
> plasterkach) albo zwykłe plasterki dobrego żółtego sera
>
>
> SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
>
> - a więc po pierwsze kroimy cebule na jak najdrobniejszą kostkę po czym
> wrzucamy na dobrze rozgrzaną patelnie najlepiej z oliwą z oliwek lub
> olejem,smarzymy ją do momentu gdy
> stwierdzimy ze zaczyna się rumienić
> - następnie tak samo pokrojoną wcześniej kiełbase ( jak najdrobniej)
> dorzucamy do smarzacej się cebuli i podkręcamy obroty palnika.
> - Kiełbase i cebule smarzymy do momentu kiedy zauważymy ze cebula zaczyna
> robić sie bardzo ciemna wręcz sie przypala.
> - Nastepnie mozemy zabrać sie do wbijania jajek, po czym od razu
dosypujemy
> jak najdrobniej pokrojony żółty ser,solimy i mieszamy wszystko razem,
> ser powinien zacząć sie rozpuszczać.
> - w końcowym efekcie uzyskujemy wspaniałą jajecznice,spróbujcie,polecam I
> ŻYCZE SMACZNEGO!!!
>
>
>
>
|