Data: 2005-02-15 07:02:56
Temat: Re: Walentynkowa kolacja :)
Od: "cherokee" <c...@n...o2.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> napisał w wiadomości
news:4073950794$20050215013204@ewcia.kloups...
> >> Ja tak sie wlasnie niespokojnie zastanawiam : jezeli ten moj
> >> serolandzki camembert, z natury lejacy sie w srodku, zapieke... to co
> >> sie stanie ? Zamieni sie w gaz ? Wyparuje ? Ucieknie wlasnymi silami ?
W przepisie chodzi o uzyskanie płynnej konsystencji sera o odpowiedniej
temperaturze. Myślę,ze temperaturę usyskasz zapiekając go krócej, bo
konsystencje ma juz odpowiednią. Skórka sera (przynajmniej tego polskiego )
podczas zapiekania trzyma ser w jednym kawałku:) Trzeba na początku
sprawdzic,czy nie jest uszkodzona, bo inaczej będziesz miała talerz z
powłoczką serową do podania czegoś innego:)
pozdr
cherokee
|