Data: 2012-09-27 15:21:10
Temat: Re: Wanilia
Od: "Stefan" <s...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
news:1ar5k9d736q78.6ub96b3g33ra.dlg@40tude.net...
> Dnia Thu, 27 Sep 2012 14:28:02 +0200, Stefan napisał(a):
>
>> Ktoś (pani z początków zeszłego wieku) tłumaczyła mi, że do bez
>> najlepsza jest rafinada długo w moździerzu tłuczona i ucierana. Nie mam
>> moździerza. Byłem głupi i w 1979 roku nie zakosiłem z laboratorium.
>
> Wystarczy zemleć w mlynku do kawy - na dowolną grubość.
> Nie mówiąc o tym, że:
> http://allegro.pl/listing.php/search?string=mo%C5%BA
dzierz+porcelanowy&sourceid=Mozilla-search
>
> I już po żalu, a i bez grzechu 3-)
Młynek na korbkę? To jest myśl.
Kupować graty do kuchni? A fe! Od czego ma się przyjaciół, którzy lubią moje
gotowanie...
pozdr
Stefan
|