Data: 2012-09-29 14:18:02
Temat: Re: Wanilia
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sat, 29 Sep 2012 16:06:56 +0200, Bbjk napisał(a):
> W dniu 2012-09-29 16:01, Ikselka pisze:
>
>> Pewnie na początku ustawiasz zbyt mocne grzanie - bezy trzeba suszyć
>> równomiernie, żeby para ze środka mogła uciekać przez miękki, nie za
>> wcześnie spieczony wierzch. Jeśli na wierzchu od razu utworzy się skorupka,
>> środek nie ma szansy wyschnąć, para krąży w nim i pozostaje, tworzy się
>> miękki "mordoklejek".
>
> A nie, suszę je w temp. zaledwie 100 stopni przez 8 h, drzwiczki są
> uchylone na 2 cm - to jest najlepszy ze znanych mi i wypraktykowanych
> sposobów, ale do suchości kupnych blatów i tak mi trochę brakuje.
Wydaje mnie się, że te kupne to mają jakieś dodatki "wysuszające".
> Dziękuję za zainteresowanie.
Niezamaco - 5 złotych :-)
--
XL Wartością jest autentyczność wnętrza - warto być nawet chamem, ale
takim, żeby każdy szukał twego towarzystwa.
(by XL)
|