Data: 2001-01-19 11:43:26
Temat: Re: Wątróbka po żydowsku
Od: Antoni Goldstein <g...@n...na.prv.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Barbara Rotter - Stankiewicz wstukal(a) pracowicie:
> Czy ktos mógł by mi podac przepis na wątróbkę po żydowsku.
Hmmm... Dokładnego przepisu na tzw. kawior żydowski nie pamiętam, ale
opierało się to na głównych składnikach:
- dobrze przysmażona wątróbka
- jajko gotowane
- pietruszka
- pieprz, sól, różne przyprawy, których właśnie nie pamiętam, zachęcam
do eksperymentów...
Wątróbkę należy posiekać z jajkiem drobniutko, dodać pietruszkę i
przyprawy. Na zimno do chleba.
Antek Goldstein
--
___/___ : I Łapówkę można dać - nie zmarnuje się, to pewne. I
< 102 >======= I I
/o----d-----b---o\ : I I
\8oooooooooooo8/ : I____________________________________(Łukasz Grochal)_I
|