Data: 2009-12-14 20:46:16
Temat: Re: Wędzenie.
Od: Jadrys <C...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2009-12-12 18:58, XL pisze:
> Dnia Thu, 10 Dec 2009 19:21:41 +0100, Jadrys napisał(a):
>
>
>
>>> Ostatnio przeważnie piekę ryby - w folii, uprzednio wymoczone w mleku,
>>> posmarowane olejem, wewnątrz masło i pietruszka, godzina w piekarniku. To
>>> jest coś wspaniałego.
>>>
>>>
>> Też od czasu do czasu tak przyrządzam. Ale jednak bardziej preferuję
>> ryby smażone, takie z przypieczoną chrupiącą skórką. Np. lina tylko
>> dobrze myję nie oczyszczając go z łusek.
>>
> Wcale się nie dziwię. Oskrobać z łusek lina to... już lepiej się iść
> powiesić ;-)
>
Duży okoń jest pod tym względem chyba jeszcze gorszy. :-)
>
>> Podczas smażenia łuski się
>> rozpuszczają w gorącym tłuszczu dając apetyczną chrupką skórkę.
>>
> Mniam :-)
>
Albo niektórzy do smażenia obdzierają węgorza ze skóry. Moim zdaniem to
błąd - ze skórką jest smaczniejszy..
--
Kapitalizm jest chorobą (zarazą) z którą należy walczyć..
Instalując Linuksa na swoim komputerze robisz pierwszy krok w tym kierunku..
|