Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Weekendowe smakołyki. Re: Weekendowe smakołyki.

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Weekendowe smakołyki.

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!new
s.nask.pl!news.nask.org.pl!news.unit0.net!feeder.news-service.com!feeder2.cambr
iumusenet.nl!feed.tweaknews.nl!209.197.12.246.MISMATCH!nx02.iad01.newshosting.c
om!newshosting.com!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-01.news.neostrada.pl!unt-spo-a
-01.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
From: Ikselka <i...@g...pl>
Subject: Re: Weekendowe smakołyki.
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Reply-To: i...@g...pl
References: <4td6vneurzio$.1151mv0ntd1j7$.dlg@40tude.net>
<i9fhoh$cub$1@mx1.internetia.pl>
<lrcukjz8oqzi$.95wt0mvn695u$.dlg@40tude.net>
<i9fiqf$jns$1@mx1.internetia.pl>
<q46r4gd8nhwt$.1oswne51xiq05$.dlg@40tude.net>
<4cbb599c$0$27030$65785112@news.neostrada.pl> <i9h8be$g1l$1@news.onet.pl>
<1v8wp2go09ov9.5ymuxduecx2a$.dlg@40tude.net> <i9ikqh$fh0$1@news.onet.pl>
<9fl3s2izk1fk$.qynnei5033u.dlg@40tude.net>
<4cbd6923$0$21006$65785112@news.neostrada.pl>
<lvknoac798gi$.13140mf2oouys$.dlg@40tude.net>
<4cbd6e37$0$20990$65785112@news.neostrada.pl>
<1phzy3q8xhdoi$.15ftsgm6gd4lw.dlg@40tude.net>
<4cbd77b7$0$27040$65785112@news.neostrada.pl>
<sif9ueylhmv7$.12833m9nhj0g9$.dlg@40tude.net>
<4cbd8fa9$0$21008$65785112@news.neostrada.pl>
<4cbe16df$0$20997$65785112@news.neostrada.pl>
<i9ma80$6nm$1@news.lublin.pl>
<1sziyn98ioh73$.sz06fyfg7myy.dlg@40tude.net>
<4cbed2e9$0$22799$65785112@news.neostrada.pl>
Date: Wed, 20 Oct 2010 15:11:25 +0200
Message-ID: <6...@4...net>
Lines: 40
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 95.49.214.131
X-Trace: 1287580297 unt-rea-a-01.news.neostrada.pl 20990 95.49.214.131:49180
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:331065
Ukryj nagłówki

Dnia Wed, 20 Oct 2010 13:30:58 +0200, Misiek napisał(a):

> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
> news:1sziyn98ioh73$.sz06fyfg7myy.dlg@40tude.net...
>> Dnia Wed, 20 Oct 2010 10:45:52 +0200, Maciej Jastrzębski napisał(a):
>>
>>> "Dariusz K. Ładziak" wrote:
>>>
>>>>> O toto mi chodzilo, tylko... 3-4 godzin? Toc ze szpondra trociny
>>>>> zostana...
>>>>> a co to to "oczko" ?
>>>>
>>>> Widać Ikselkowe "powoli" oznacza tzw. "zimne gotowanie" czyli zagotować,
>>>> odstawić i trzymać w temperaturze rzędu 90 stopni bez wrzenia. Ponoć
>>>> znakomite efekty daje choć to zabawa dla cierpliwych - czasy gotowania
>>>> mięsa wychodzą właśnie takie.
>>>
>>> No przecież właśnie tak się rosół gotuje. 3-4 godziny na małym ogniu to
>>> minimum.
>>
>> No oczywiście, że minimum. Ale do przyjęcia tutaj, gdzie fajerek nie ma
>> prawie nikt poza mną... Ja gotuję rosół znacznie dłużej, ale podejrzałam,
>> ze większość osób gotuje godzinę - dwie, z małej ilości mięsa i tę
>> jasnożółtą wodę podaje jako rosół - a w niej 5 oczek na krzyż....
>>
>
> a mylisz sie :-) Gotuje rosol 1,5 do 2 godzin na malym ogniu (samo mieso we
> wodzie), pozniej do poltorej godziny z warzywami (jarzynami jak kto woli).
> Pozniej stoi w goracuym garnku to jakies 3-4 godzin, wedruje do loodowki
> (celem sciecia tluszczu), po zastygnieciu wiekszosc tluszczu idzie albo na
> wywalenie albo do oddzielnego sloika do pozniejszego wykorzystania (np. do
> sosow) i nastepnego dnia rowniez jest gotowany rosolek. Meso przewaznie
> zjadam sam lub "z pomoca" psa :-). Jesli dla pieska idzie mieso - rosol jest
> gotowany wielokrotnie (3-4 razy).
> Miesa idzie minimum kilogram, czesto pozniej ten wywar wykorzystuje do
> ugotowania nastepnej porcji kilograma miesa. A nawet 3 raz. :-) Co zostaje?
> galareta doslownie.

Wyjątki potwierdzają regułę :-)

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
20.10 Ikselka
20.10 medea
20.10 Ikselka
21.10 Iwon(K)a
21.10 Ikselka
21.10 Iwon(K)a
22.10 Ikselka
22.10 Iwon(K)a
22.10 Aicha
22.10 Iwon(K)a
22.10 Ikselka
22.10 E.
23.10 Ikselka
23.10 Ikselka
23.10 Waldemar Maria Pawlak
Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
NOWY: 2025-12-07 Algorytmy - komentarz [po lekturze ks.]
"Młodzieżowe Słowo Roku 2025 - głosowanie", ale bez podania znaczeń tych neologizmów
[polscy - przyp. JMJ] Naukowcy będą pracować nad zwiększeniem wiarygodności sztucznej inteligencji.
[polscy - przyp. JMJ] Naukowcy będą pracować nad zwiększeniem wiarygodności sztucznej inteligencji.
Reżim Talibów w Afganistanie zakazał kobietom: pracy w większości zawodów, studiowania, nauki w szkołach średnich i podstawowych!!!
Edukuję się jak używać Thunderbirda
NOWY: 2025-09-29 Alg., Strukt. Danych i Tech. Prog. - komentarz.pdf
Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Kol. sukces po polsku: polscy naukowcy przywracają życie morskim roślinom
Tak działa edukacja Putina. Już przedszkolaki śpiewają, że są gotowe skonać w boju
Medycyna - czy jej potrzebujemy?
Atak na [argentyńskie - przyp. JMJ] badaczki, które zbadały szczepionki na COVID-19
Xi Jinping: ,,Prognozy mówią, że w tym stuleciu istnieje szansa dożycia 150 lat"
Zbrodnia 3 Maja
Połowa Polek piła w ciąży. Dzieci z FASD rodzi się więcej niż z zespołem Downa i autyzmem