Data: 2003-11-24 09:56:15
Temat: Re: Weselne żarcie
Od: "waldek" <x...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Jasne że mozesz sobie w domu kisic :))
> Garnek kamienny jest do trgo niezbedny
======
Nie w tym kłopot. Mam garnek, ale główka kapusty tam nie wejdzie (chyba, że
brukselka :-). A z surowej kapuchy nie da się oberwać liści bez ich
uszkodzenia. Liści sparzonych chyba się nie kisi??? Problem jest więc czysto
techniczny. Tak mi przyszło teraz, że z włoskiej liście dosyć dobrze schodzą
(gołąbków z pekińskiej nie lubię). Spróbuję. Tylko, że nie słyszałem o
kiszonej kapuście włoskiej. Da się to zrobić?
======
> tyle ze juz zw zasadzie sezon na kiszonki sie konczy..kapuste sie daje
zakisic tylko do
> konca listopada...potem sie za sucha robi...
======
W jednej z moich książek (pierwsze wydanie 'Kuchni polskiej') jest napisane,
że można, trzeba tylko zalać 2% solanką.
waldek
|