Data: 2013-07-14 09:42:39
Temat: Re: Wiadro chemii!.
Od: "Stefan" <s...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Trybun" <Y...@y...com> napisał w wiadomości
news:krtj1f$u2f$1@node2.news.atman.pl...
>W dniu 2013-06-26 17:00, Stefan pisze:
>> Moje parówki (jeśli je robię, bo z nimi większa zabawa niż z kiełbasą czy
>> wędzonką) zawierają 100 % mięsa.
>> pozdr
>> Stefan
>
> No, Twoje parówki pewnie by zżarł bez grymaszenia;-) . Tak właściwie to
> jak się robi takie takie domowe parówki? Normalną kiełbasę to wiem jak się
> robi - mięso, słonina, przyprawy duużo czosnku, dość gruby przemiał.. A na
> domowe parówki mięso mieli się na papkę?
Mało, że na papkę. Dodając wody z lodem i intensywnie blenderując trzeba
doprowadzic do stanu gęstszej emulsji.
pozdr
Stefan
|