Data: 2013-07-15 20:19:50
Temat: Re: Wiadro chemii!.
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Mon, 15 Jul 2013 20:09:38 +0200, Qrczak napisał(a):
> Dnia 2013-07-15 15:33, obywatel Ikselka uprzejmie donosi:
>> Dnia Mon, 15 Jul 2013 14:18:20 +0200, Feniks z popiołów napisał(a):
>>
>>> A skład sprawdzałeś? Tam w składzie nie wspominają o mięsie cielęcym, co
>>> najwyżej o znikomej zawartości (procentowo) tłuszczu i skórek cielęcych.
>>> BTW Od pewnego czasu w ogóle nie kupuję parówek, których składu nie
>>> jestem w stanie sprawdzić na opakowaniu, bo są np. sprzedawane luzem, a
>>> opakowanie w sklepie "wcięło".
>>
>> A np cukier kupujesz? Pomimo że obowiązek podawania składu jest
>> rygorystycznie egzekwowany od wszystkich producentów żywności pod groźbą
>> kar, tutaj jakiś zaiste cudowny ewenement - na żadnej torebce cukru nie
>> znajdziesz składu!
>> Po co skład, kiedy wiadomo, ze cukier?
>> Ano tutaj trzeba byłoby się zainteresować, bo ów skład (wydawałoby się
>> jednorodnej substancji!) jest bardzo ciekawy - od antyzbrylacza począwszy,
>> który sypany jest najwyraźniej "jak się sypnie" (widzę to po konsystencji
>> np cukru pudru, który raz jest w miarę normalkny choc też nigdy nie
>> wilgotnieje..., a innym razem wręcz przy byle ruchu daje tuman w oczy jak
>> na obrazie Malczewskiego), na soli kończąc...
>>
>> Że antyzbrylacz? - ano jest, jest, jak amen w pacierzu, bo dziś cukier zeby
>> nie wiem ile stał/leżał w torebce/cukiernicy, nie wilgotnieje ani nie
>> skleja się w blok, co kiedyś było normą...
>
> Cholera, mój się zbryla. Oszukali mnie ci oszuści.
>
>
Cukier kryształ Ci się zbryla? - niemożliwe. Albo masz już taką wilgoć w
domu, ze nawet antyzbrylacz nie podoli.
--
XL "Czarnecki Marek, Onyszkiewicz, Piskorski, Staniszewska,
Wielowieyski, Buzek, Chmielewski, Gacek, Jałowiecki, Lewandowski, Olbrycht,
Protasiewicz, Saryusz-Wolski, Siekierski, Zaleski, Zwiefka, Geringer de
Oedenberg, Grabowska, Liberadzki, Masiel, Sonik, Gierek"
http://www.bibula.com/?p=8428
|