Data: 2006-09-09 06:27:03
Temat: Re: Wiśniówka a kwas pruski
Od: Gosia Plitmik <p...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dariusz K. Ladziak napisał(a):
> Dla wyjasnienia - w przemysle sopzywczym aromat migdalowy uzyskuje sie
> przy uzyciu zwiazku nie majacego nic wspolnego ze zwiazkami cyjanowymi
> - konkretnie jest to aldehyd benzoesowy (zero zawartosci azotu a zatem
> i grupy cyjanowej (CN) nie moze zawierac...
O, w koncu ktos z sensem gada;-)Powiedz a ma sens podgrzewanie tej
wisniowki, co by pognac kwas?
Ja mam 4 kg z pestkami;-)i zastanawiam sie, czy bedzie mnie głowa, ten
geges;D W sumie nigdy nie zauwazyłam jakis skutkow ubocznych, ale teraz
to juz sama zwatpiłam. A wisniówki potrafimy wypic duzo, oj duzo
--
Gosia
|