Data: 2015-10-18 20:47:51
Temat: Re: Włoski tort makaronowy
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2015-10-18 o 15:20, Ikselka pisze:
> Dnia Sun, 18 Oct 2015 10:09:07 +0200, krys napisał(a):
>
>> Ikselka wrote:
>>
>>> Dnia Sat, 17 Oct 2015 21:20:38 +0200, FEniks napisał(a):
>>>
>>>> W dniu 2015-10-17 o 20:08, Ikselka pisze:
>>>>> Dnia Sat, 17 Oct 2015 20:03:35 +0200, FEniks napisał(a):
>>>>>
>>>>>> W dniu 2015-10-17 o 18:55, bbjk pisze:
>>>>>>> W dniu 15-10-17 o 18:47, FEniks pisze:
>>>>>>>
>>>>>>>> Ponieważ jego "włoskość" wzięła się po pierwsze z makaronu, a po
>>>>>>>> drugie - przekrój ma włoskie barwy. ;)
>>>>>>> Wzmocniłabym włoskość chlapiąc oliwą, zamiast fety - mozzarella, może
>>>>>>> wiórki parmezanu dodatkowo, odrobina lebiodki, to tak na szybko,
>>>>>>> więcej przyjdzie mi do głowy podczas produkcji. W sumie fajne
>>>>>>> pogotowie ratunkowe, bo składniki zawsze w domu są.
>>>>>> Nie wczytywałam się w ten linkowany przepis. Ja też robiłam bez fety
>>>>>> (po pięciokrotnym pytaniu dziecięcia, czy aby na pewno jej nie dodam),
>>>>>> a na wierzchu oczywiście mozzarella. Zamiast warstwy z kurczakiem można
>>>>>> zrobić z rybą albo tylko z masą jajeczną a' la carbonara.
>>>>>>
>>>>> Wyobrażam sobie to danie na talerzu...
>>>> Nie musisz nadwerężać szarych komórek, na zdjęciu jest na talerzu.
>>> To jest JEDNA porcja?!
>>> Wow! Masz spust...
>> Ty to jednak masz maniery z czworaków.
>
> Albowiem nie pitpilitam radośnie nad dziełem Koleżanki. Wiem. A w tej
> grupie należy tylko i wyłącznie 3-]
Pomiędzy "pitpilitaniem" a porównaniem potrawy do psich wymiocin mieści
się cała gama reakcji pośrednich, wśród nich także przemilczenie. Czasem
można skorzystać. Chyba że cel jest inny - co widać dość wyraźnie.
Ewa
|