Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.cyf-kr.edu.pl!news.nask
.pl!news.nask.org.pl!goblin1!goblin.stu.neva.ru!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-0
1.news.neostrada.pl!unt-spo-a-01.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not
-for-mail
Subject: Re: Włoski tort makaronowy
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <5622631e$0$27530$65785112@news.neostrada.pl>
<mvtoe4$117$1@node1.news.atman.pl>
<56226708$0$27508$65785112@news.neostrada.pl>
<mvtpbn$1v5$1@node1.news.atman.pl>
<56227b9b$0$670$65785112@news.neostrada.pl>
<mvtuhv$7sk$1@node1.news.atman.pl>
<56228d72$0$668$65785112@news.neostrada.pl>
<1u8wm7j59o71y$.txxe049tvet4$.dlg@40tude.net>
<56229f82$0$27527$65785112@news.neostrada.pl>
<gftwyyj9zy1z$.nidovvopi3pn.dlg@40tude.net>
<562353a4$0$674$65785112@news.neostrada.pl>
<1...@4...net>
From: FEniks <x...@p...fm>
Date: Sun, 18 Oct 2015 20:47:51 +0200
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:38.0) Gecko/20100101 Thunderbird/38.3.0
MIME-Version: 1.0
In-Reply-To: <1...@4...net>
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Lines: 38
Message-ID: <5623e958$0$27513$65785112@news.neostrada.pl>
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 83.26.94.20
X-Trace: 1445194072 unt-rea-a-02.news.neostrada.pl 27513 83.26.94.20:1659
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:367150
Ukryj nagłówki
W dniu 2015-10-18 o 15:20, Ikselka pisze:
> Dnia Sun, 18 Oct 2015 10:09:07 +0200, krys napisał(a):
>
>> Ikselka wrote:
>>
>>> Dnia Sat, 17 Oct 2015 21:20:38 +0200, FEniks napisał(a):
>>>
>>>> W dniu 2015-10-17 o 20:08, Ikselka pisze:
>>>>> Dnia Sat, 17 Oct 2015 20:03:35 +0200, FEniks napisał(a):
>>>>>
>>>>>> W dniu 2015-10-17 o 18:55, bbjk pisze:
>>>>>>> W dniu 15-10-17 o 18:47, FEniks pisze:
>>>>>>>
>>>>>>>> Ponieważ jego "włoskość" wzięła się po pierwsze z makaronu, a po
>>>>>>>> drugie - przekrój ma włoskie barwy. ;)
>>>>>>> Wzmocniłabym włoskość chlapiąc oliwą, zamiast fety - mozzarella, może
>>>>>>> wiórki parmezanu dodatkowo, odrobina lebiodki, to tak na szybko,
>>>>>>> więcej przyjdzie mi do głowy podczas produkcji. W sumie fajne
>>>>>>> pogotowie ratunkowe, bo składniki zawsze w domu są.
>>>>>> Nie wczytywałam się w ten linkowany przepis. Ja też robiłam bez fety
>>>>>> (po pięciokrotnym pytaniu dziecięcia, czy aby na pewno jej nie dodam),
>>>>>> a na wierzchu oczywiście mozzarella. Zamiast warstwy z kurczakiem można
>>>>>> zrobić z rybą albo tylko z masą jajeczną a' la carbonara.
>>>>>>
>>>>> Wyobrażam sobie to danie na talerzu...
>>>> Nie musisz nadwerężać szarych komórek, na zdjęciu jest na talerzu.
>>> To jest JEDNA porcja?!
>>> Wow! Masz spust...
>> Ty to jednak masz maniery z czworaków.
>
> Albowiem nie pitpilitam radośnie nad dziełem Koleżanki. Wiem. A w tej
> grupie należy tylko i wyłącznie 3-]
Pomiędzy "pitpilitaniem" a porównaniem potrawy do psich wymiocin mieści
się cała gama reakcji pośrednich, wśród nich także przemilczenie. Czasem
można skorzystać. Chyba że cel jest inny - co widać dość wyraźnie.
Ewa
|