Data: 2003-01-03 21:58:52
Temat: Re: Wok - do czego to słuzy?
Od: " Jurek" <1...@N...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Piotr Zawadzki <p...@f...pl> napisał(a):
> Smażysz w nim "na szybko". Jeżeli mięso to najlepiej marynowane (tak jak
> Chińczycy to robią), warzywa wychodzą chrupiące - po prostu daje b.
> wysoką temperaturę, nie dusisz w sosie tylko tak jakby na blasze,
> wrzucasz wszystko do środka, rach-ciach i zrobione.
Bardzo dziekuje. A "szybko" oznacza 10 minut, 5, 20? I z dodatkiem
tłuszczu /oleju/ smażę czy tak na samej patelni? A jesli tak to dużo tego
oleju wlewać? Czy surowe mięso też można?
Zafrapowało mnie to marynowanie - w jaki sposób najlepiej i czy to trwa jakis
długi bardzo czas?
Pozdrowienia z Nowym Rokiem
Jurek
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|