Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Wok żeliwny - jak przygotować? Re: Wok żeliwny - jak przygotować

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Wok żeliwny - jak przygotować

« poprzedni post następny post »
X-Received: by 10.49.64.72 with SMTP id m8mr99517qes.20.1379166528006; Sat, 14 Sep
2013 06:48:48 -0700 (PDT)
X-Received: by 10.49.64.72 with SMTP id m8mr99517qes.20.1379166528006; Sat, 14 Sep
2013 06:48:48 -0700 (PDT)
Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.cyf-kr.edu.pl!news.nask
.pl!news.nask.org.pl!news.unit0.net!news.glorb.com!d5no13214qap.0!news-out.goog
le.com!gv3ni46qab.0!nntp.google.com!d5no13205qap.0!postnews.google.com!glegroup
sg2000goo.googlegroups.com!not-for-mail
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Date: Sat, 14 Sep 2013 06:48:47 -0700 (PDT)
In-Reply-To: <a...@d...googlegroups.com>
Complaints-To: g...@g...com
Injection-Info: glegroupsg2000goo.googlegroups.com; posting-host=93.105.169.244;
posting-account=6W-jSQoAAACTUgAsNpRNKNYqlVsqivkN
NNTP-Posting-Host: 93.105.169.244
References: <a...@d...googlegroups.com>
User-Agent: G2/1.0
MIME-Version: 1.0
Message-ID: <0...@g...com>
Subject: Re: Wok żeliwny - jak przygotować
From: b...@w...pl
Injection-Date: Sat, 14 Sep 2013 13:48:48 +0000
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:352564
Ukryj nagłówki

W dniu niedziela, 30 grudnia 2007 13:25:48 UTC+1 użytkownik Marcin S napisał:
> Święty Mikołaj w tym roku obdarzył nas porządnym, ciężkim, żeliwnym
> wokiem. Z tego co pamiętam, przed smażeniem jedzenia trzeba go jakoś
> przygotować - słyszałem już kilka wersji. O smażeniu soli, o
> podgrzewaniu samego pustego woka na dużym ogniu, oraz o "wypiekaniu"
> go w piekarniku.
>
> Którą metodę stosujecie sami, a którą kategorycznie odradzacie?
>
> Z góry pięknie dzięki za pomoc,
>
> Marcin

Wok żeliwny powinien być "zakonserwowany" olejem spożywczym nie oliwą z oliwek bo ona
ma niską temperaturę spalania, należy taki wok natrzeć takim olejem, ponieważ żeliwo
ma porowatą strukturę i nie natarcie jego mogłoby spowodować nadmierne przywieranie
potraw do takiego woka. Taką konserwację należy przeprowadzać kilka razy do roku a
nasz wok będzie się sprawował idealnie przez wiele lat.

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
15.09 Kukus Minipalus
15.09 masti
Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
NOWY: 2025-12-07 Algorytmy - komentarz [po lekturze ks.]
"Młodzieżowe Słowo Roku 2025 - głosowanie", ale bez podania znaczeń tych neologizmów
[polscy - przyp. JMJ] Naukowcy będą pracować nad zwiększeniem wiarygodności sztucznej inteligencji.
[polscy - przyp. JMJ] Naukowcy będą pracować nad zwiększeniem wiarygodności sztucznej inteligencji.
Reżim Talibów w Afganistanie zakazał kobietom: pracy w większości zawodów, studiowania, nauki w szkołach średnich i podstawowych!!!
Edukuję się jak używać Thunderbirda
NOWY: 2025-09-29 Alg., Strukt. Danych i Tech. Prog. - komentarz.pdf
Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Kol. sukces po polsku: polscy naukowcy przywracają życie morskim roślinom
Tak działa edukacja Putina. Już przedszkolaki śpiewają, że są gotowe skonać w boju
Medycyna - czy jej potrzebujemy?
Atak na [argentyńskie - przyp. JMJ] badaczki, które zbadały szczepionki na COVID-19
Xi Jinping: ,,Prognozy mówią, że w tym stuleciu istnieje szansa dożycia 150 lat"
Zbrodnia 3 Maja
Połowa Polek piła w ciąży. Dzieci z FASD rodzi się więcej niż z zespołem Downa i autyzmem