Data: 2004-11-07 09:24:08
Temat: Re: Wołowina
Od: "batory" <b...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
news:wlalos-16C61F.08004107112004@newsfeed.onet.pl..
.
> In article <cmk04v$1tk$1@nemesis.news.tpi.pl>,
> "batory" <b...@p...onet.pl> wrote:
>
> > Użytkownik "Netka " <z...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> > news:3aad.0000098e.418d25b4@newsgate.onet.pl...
> > > a, i oczywiście zrazy zawijane ze słoniną
> > > Netka
> > >
> > A mi kruszeje od wczoraj w zalewie pierwsza krzyżowa i na niedzielny
obiad
> > będą bitki w grzybach
> > Agnieszka
>
> To już nawet mięso na zrazy się marynuje? I to kto?! Wytłumacz mi może,
> skąd ta dziwaczna moda?
>
Już tłumaczę, pan na bazarku rzekł był mi , że ta krowa to była bita
poprzedniego dnia (czyli w piątek) i on doradza, aby jej tak od razu nie
przyrządzać, a jeśli muszę to radzi pomoczyć w czymś mięsko, więc je moczę w
zsiadłym mleku przez nockę, teraz już jest opłukane i zaraz się biorę do
roboty , bo dzieci przychodzą na obiad.
Pozdr. - A.
|