Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!newsfeed.atman.pl!newsfeed.tpinterne
t.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "batory" <b...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Wołowina
Date: Sun, 7 Nov 2004 10:24:37 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 43
Message-ID: <cmkpeh$fn2$1@atlantis.news.tpi.pl>
References: <cmgpa8$rao$1@atlantis.news.tpi.pl>
<w...@n...onet.pl>
<cmj9kq$9hp$1@nemesis.news.tpi.pl> <cmjvud$1e8$1@nemesis.news.tpi.pl>
<w...@n...onet.pl>
NNTP-Posting-Host: cnx28.neoplus.adsl.tpnet.pl
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1099819283 16098 83.31.177.28 (7 Nov 2004 09:21:23 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Sun, 7 Nov 2004 09:21:23 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1106
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1106
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:220822
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
news:wlalos-CC821E.07580507112004@newsfeed.onet.pl..
.
> In article <cmjvud$1e8$1@nemesis.news.tpi.pl>,
> "batory" <b...@p...onet.pl> wrote:
>
> > Użytkownik "alek" <a...@o...pl> napisał w wiadomości
> > news:cmj9kq$9hp$1@nemesis.news.tpi.pl...
> > >
> > > Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
> > > news:wlalos-A378C7.20130606112004@newsfeed.onet.pl..
.
> > > > In article <cmgpa8$rao$1@atlantis.news.tpi.pl>, "net2" <n...@o...pl>
> > > > wrote:
> > > >
> > > > > Witam
> > > > > Co można zrobić z wołowiny bo już brak pomysłów, google też
> > przeszukane.
> > > >
> > > > Jakiej wołowiny?
> > > >
> > > wołowej! Władyś! wołowej
> > > alex
> > >
> > No więc wołowa wołowina może być bardzo różnej jakości (to znaczy z
różnego
> > kawałka wołu)i różnie się się oną przyządza w zależności od miejsca w
tuszy,
> > z którego pochodziła, Poczynając od ekskluzywnej polędwicy, poprzez,
> > rostbef, antrykot, czy pierwszą krzyżowa aż do pieczeniowej, czli zadka,
> > ligawy czy szpądra. Z polędwicy nie zrobisz pieczeni , chyba że się
uprzez,
> > ale żal,
>
> Jak to nie? Pieczona polędwica -- chyba najlepsze co est na świecie.
> Tylko taka Monatowa podajechyba kilkanaście przepisów. Ponadto jeszcze
> przepisy na polędwicę duszoną np. a la Duchesse.
>
Zapewne, zapewne, ja po prostu uwielbiam befsztyki z polędwicy i każdy inny
sposób jej przyrządzania wydaje mi się profanacją, zwłaszcza przy jej
obecnej cenie
Pozdr. - A.
|