Data: 2007-03-22 16:48:08
Temat: Re: Wołowina - walka z gumą
Od: c...@i...pl
Pokaż wszystkie nagłówki
On Mar 20, 4:58 pm, "MONI|<A" <moni|<a...@p...wp.pl> wrote:
> z czego najlepiej "wołowinić"?
>
>
>
> > Gdzieś wyczytałem jeszcze, że podczas smażenia warto dodać odrobinę octu
> by
> > nadać mięsu chrupkość. Prawda to?
>
> Prawda, ja stosuję ocet balsamiczny.
>
> Monika
witam,
masz na mysśli marynatę przed to wowczas następuje rozbicie tkanki
łącznej w trakcie smażenia to nie wiem spróbuję przy okazji ale dla
mnie to zbyt mało czasu na akcję octu zresztą prawie zaraz jest
odparowany
a tak w ogóle to jak juz ktoś przedemną powiedział to jest po prostu
gorszy kawałek wołowiny więc i tzrba go dłużej potraktować i albo
wcześniej gotować dusic i dopiero gdy zmieknie wrzucić na grill.
pozdrawiam piotr
|