Data: 2003-10-14 22:45:35
Temat: Re: Wszystko o śmietanie-pytanie
Od: z...@o...pl (Monika Zarczuk)
Pokaż wszystkie nagłówki
Bardzo dziękuję, a czy śmietanka jest rzadsza od śmietany, czy na to też nie
ma reguły?
Czy 12 jest rzadsza od 16? a 16 od 30?
troch to skomplikowane zaiste.
----- Original Message -----
From: "Yenefer" <y...@N...wp.pl>
To: <p...@n...pl>
Sent: Tuesday, October 14, 2003 11:19 PM
Subject: Re: Wszystko o śmietanie-pytanie
> > Chciałam was poprosić o pomoc. Ciągle gubię się w rodzajach śmietany...
> > Nie wiem która jest rzadka, a która gęsta, jak to się ma do numerków.
Raz
> > widziałam trzydziestkę gęstą, a raz rzadką jak mleko... teraz już nawet
> nie
> > jestem tego pewna. Czy i jakie ma znaczenie czy to kwaśna, czy słodka,
po
> > czym to rozpoznać, jakiego napisu szukać itd?
>
> Generalnie z moich obserwacji wynika ze te w kartonikach sa rzadkie i
> slodkie, te w kubeczkach geste i najczesciej kwasne. Sa jeszcze takie w
> buteleczkach ktore tez sa geste i niejednokrotnie rowniez kwasne.
Spotkalam
> tez smietane w folii ktora byla slodka i gesta ale za to b. tlusta (ponad
> 30%)
> Procent smietany nie ma chyba wplywu na jej slodkosc. Jesli na opakowaniu
> jest napisane ze jest ona do deserow mozesz sie spodziewac ze bedzie
slodka
> chociaz ja juz sie nacielam raz i zrobilam okropna bita smietane z kwasnej
> 30% smietany do deserow. Nie zawsze na opakowaniu jest napisane czy
smietana
> jest slodka czy kwasna. Smietanka za to-nie smietana raczej jest slodka.
> To czy jest slodka czy kwasna ma znaczenie o tyle ze do kazdej potrawy
> potrzebujesz czegos innego-do salatek najlepsza kwasna, do deserow slodka.
> Pzdr Yenefer
>
>
--
Zaloz prywatne forum:
http://forum.onet.pl
|