Data: 2009-01-27 09:49:14
Temat: Re: Wypiek chleba - do czego służą poszczególne składniki i jak nimi manipulować?
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Tue, 27 Jan 2009 10:47:28 +0100, Jan Werbiński napisał(a):
> Użytkownik "lleeoo" <l...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:glmfji$ptu$1@news.onet.pl...
>> Jan Werbiński pisze:
>>> ...
>>> psikanie wodą na gotowy chleb
>>> ...
>>
>> Tylko i wyłącznie nadaje mu połysk, chleb po wyciągnięciu z pieca jest
>> matowy wystarcz przetrzeć go tylko wodą i robi sie błyszczący.
>
> Nie wpływa na chrupkość skórki?
Skórka jest chrupka, kiedy chleb jest dobrze wypieczony. Połysk to sprawa
drugorzędna.
|