Data: 2004-02-04 03:40:20
Temat: Re: Yorkshire pudding
Od: Magdalena Bassett <m...@o...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Hanna Burdon wrote:
> http://www.deliaonline.com/cookeryschool/howto/how_0
000000026.asp
Piekne zdjecia krok-po-kroku. O ile to ulatwia zdecydowanie sie na
robienie nie znanych potraw!
> http://www.cucinadirect.com/imageLibrary/jpeg230/263
7.jpg
Mam taka! i wlasnie takie porcje wydaja sie bardziej sensowne...
> sukcesem - chcę teraz spróbować zrobić je sama, od podstaw. Może
> skorzystam właśnie z przepisu Delii Smith.
Ja tez.
>
> > A te ziemniaki to napewno
> > wyprobuje, bo lubie takie z brazowa skorka. A ile tego oleju w sumie
> uzylas?
>
> Hm, na oko chyba ze 100ml... Może trochę mniej... Oczywiście dużo zależy
> od ilości ziemniaków, muszą być dobrze obtoczone. Acha, ja piekłam w
> oliwie z oliwek, ale nie każdy lubi.
Ja bardzo lubie, ekstra laska lub nie, smak ten bardzo mi odpowiada.
Czasami nawet angielskie jedzenie wydaje sie smaczne :))))
MB
|