Data: 2005-07-21 17:49:17
Temat: Re: Z cyklu "Ucze sie gotowac": co do kurczaka ;)
Od: t...@g...pl (Kot)
Pokaż wszystkie nagłówki
Ewa (siostra Ani) N. wrote:
>Marynata tu nie ma nic do rzeczy. Wysmazylas kurczaka na wior, i tyle.
>Normalny czas dla udek to 10 min. maksimum (i 5 min. dla filetow).
>
>
Co do piersi sie zgadzam, udka robie dluzej, nawet do 40 minut, az mieso
odchodzi od kosci. Dzien wczesniej polewam je ciut olejem i posypuje
grubo majerankiem, do lodowki myk. Ten olej, to zeby majeranek lepiej
sie trzymal i mieso nie wysychalo. Tak robila moja Mama, moja Babcia...
;)) Tak mi smakuje, ale moze jestem wyjatkiem?
Kot (dzis na kolacje kurza piers z rozmarynem, smazona 5 minut, do tego
gooora - wielka - duszonych pieczarek)
--
Włochy i Paryż - przewodniki turystyczne do wyboru. Tylko z lipcowym numerem
miesięcznika Auto+.
http://www.a-plus.pl
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|