Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: "eM" <m...@i...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Z czym czutney?
Date: Tue, 15 Jun 2004 11:49:02 +0100
Organization: news.onet.pl
Lines: 43
Sender: m...@p...onet.pl@194.129.177.241
Message-ID: <camk6s$m64$1@news.onet.pl>
References: <cakfso$n24$1@nemesis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: 194.129.177.241
X-Trace: news.onet.pl 1087296540 22724 194.129.177.241 (15 Jun 2004 10:49:00 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 15 Jun 2004 10:49:00 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1409
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1409
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:204724
Ukryj nagłówki
"Medea" zapytala:
> Znalazłam kilka przepisów na chutney. Nie wiem jednak z czym to się je.
> Jako deser? Do mięs? (...)
Do straśnie ostrych sosow indyjskich lub meksykanskich podawanych z ryzem -
slodko-kwasne chutney na brzegu talerza robi za sanitariuszke ;-)
Do mięs na zimno
Do mięs gotowanych i pieczonych na grillu
Na sam czubek wysokich ale plaskich ;-) kanapek, krakersow, sucharkow,
tostow, bagietek itepe
Do pity wypchanej absolutnie salatkowym czymkolwiek
Jednym slowem, do wszystkiego, na co przyjdzie Ci ochota, bo towarzystwo
czatni zalezy od kombinacju smakowych, jakie lubisz, a jego dzemowata
konsystencja pozostawia duze pole do popisu. Byle nie samotnie w kącie,
prosto ze sloiczka, szybko, lyzeczką ;-) [a znam takie wypadki]
eM tez slodko-kwasna,
co po prostu uwielbia sosy, pasty, pikle, dipy i chutneye
PS. Wczoraj pewien chutney uratowal dobre imie starej pajdy chleba z mdlym
zoltym serem, a wszystko to z nogami na oparciu kanapy przed nudnym
telewizorem i nawet kolory nie pomogly, rownie dobrze program mogly byc
czarno-bialy ;-). A czutney bylo jablkowo-morelowe, bo to z agrestu sie juz
na dlugo przed filmem skonczylo ;(
PS2. No nie moge sie zdecydowac, czy chutney jest meskie czy nijakie? ;-)
|