Data: 2006-04-06 18:36:56
Temat: Re: ZUREK PANSLAVISTY... JUZ CZAS...
Od: t...@g...pl (Kot)
Pokaż wszystkie nagłówki
Marek wrote:
>Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
>news:e0t92p$fvd$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
>
>>Aby mieć żurek na Wielkanoc należy kupić płatki owsiane górskie. Do słoja
>>litrowego wsypać do 1/3 objętości płatków owsianych i 2 łyżki mąki
>>pszennej, zalać czystą przegotowaną wodą - kto ma - moze być surowa z
>>filtra RO, wymieszać, aby nie było grudek, dołożyć kęs chleba i przykryć
>>pokrywką, ale nie szczelnie , aby gazy mógły uchodzić. Postawić w ciepłym
>>miejscu. Po trzech do pięciu dni powinien być już ukwaszony i mieć lekki
>>zapach kwaśnego mleka.
>>
>>
>
>Zrobilem jak podales. Platki strasznie napecznialy. Na razie nie czuc
>zakwasu. Ale to dopiero pierwszy dzien.
>
>
>
Ha, ja tez nastawilam i mam nadzieje na wielkie obrzarstwo w swieta ! I
co wiecej, ten przepis TAK misie podoba, ze forwardowalam go Mamusi. Mam
nadzieje, ze mnie nie przeklnie ;)
Kot
____________________________________________________
_______
Win a BlackBerry device from O2 with Yahoo!. Enter now.
http://www.yahoo.co.uk/blackberry
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|