Data: 2006-04-08 07:34:23
Temat: Re: ZUREK PANSLAVISTY... JUZ CZAS...
Od: "Marek" <m...@...tkb.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Spróbować, gdy kwaśny wystarczy wymieszać (chyba, że ktoś preferuje
> zupełnie czysty), przecedzic przez gęste sitko i wlać na gotująca się wodę
> z dwoma grzybkami, zielem angielskim (2-3 ziarna) pieprzem (2-3) ziarna,
> lisciem laurowym, zagotować, na koniec sypnąć majeranku i wycisnąć z
> praski dwa ząbki czosnku, omaścić np smażonym, wędzonym boczusiem w
> kostkę, ja wrzucam jeszcze kiełbasę w kostkę, a na talerze jajka na twardo
> i chrzan...
> To, co zostało na sitku użyć jako zakwasu na następny żurek.
Pisales poprzednio o twarogu. W tym przepisie nie ma go. Po pomylka? A
jezeli rzeczywiscie go dodajesz to jaki jest to twarog? Czy trzeba go
specjalnie przyrzadzac? Czy jest to "sklepowy" twarog tlusty?
MP
|