Data: 2006-04-08 00:59:12
Temat: Re: ZUREK PANSLAVISTY... JUZ CZAS...
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Marek" <m...@...tkb.pl> wrote in message
news:e16j1f$e2b$1@atlantis.news.tpi.pl...
>> Jest kwaśny zapach ! Po dwóch dniach.
>>
>
> Bąbelkuje aż miło. To chyba dobry znak?
>
> MP
Spróbować, gdy kwaśny wystarczy wymieszać (chyba, że ktoś preferuje zupełnie
czysty), przecedzic przez gęste sitko i wlać na gotująca się wodę z dwoma
grzybkami, zielem angielskim (2-3 ziarna) pieprzem (2-3) ziarna, lisciem
laurowym, zagotować, na koniec sypnąć majeranku i wycisnąć z praski dwa
ząbki czosnku, omaścić np smażonym, wędzonym boczusiem w kostkę, ja wrzucam
jeszcze kiełbasę w kostkę, a na talerze jajka na twardo i chrzan...
To, co zostało na sitku użyć jako zakwasu na następny żurek.
|