Data: 2012-10-08 12:01:20
Temat: Re: Zacierki
Od: medea <e...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2012-10-08 14:00, medea pisze:
> W dniu 2012-10-08 13:56, Zbyszek Zarzycki pisze:
>> Eksperymentuję circa 20 lat. Nie bangla. Jak jest za twarde to się
>> kluchy nie toczą, jak jest za miękkie to mam całe łapy upaprane.
>> Właściwą gęstość siągam (czasami) na dwa-trzy potarcia i koniec.
>> Chyba czegoś nie wiem. Aczkolwiek składniki są dwa (woda i mąka).
>
> Hm, nie dajesz jaja? Powinno być też jajko i sól.
>
>> Może mąka powinna być inna niż pszenna?
>
> Nie sądzę, żeby to była kwestia mąki.
Tzn. pszenna jest jak najbardziej OK.
Ewa
|