Data: 2012-10-19 09:15:20
Temat: Re: Zacierki
Od: Zbyszek Zarzycki <z...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu czwartek, 18 października 2012 16:46:15 UTC+2 użytkownik Ikselka napisał:
> Dnia Thu, 18 Oct 2012 01:27:15 -0700 (PDT), Zbyszek Zarzycki napisał(a):
>
>
>
> > Kiedyś dodałem i już tego nie zrobię.
>
> > Nie dało to możliwości zacierania, a na dokładkę można by było ich używać zamiast
śrutu (raczej breneki).
>
>
>
> Bo dałeś za dużo mąki, ot co.
>
Oczywiście możesz mieć rację, ale
bez jaja są znakomite smakowo i o właściwej konsystencji, a składają się z mąki i
wody. Te z jajem w czasie lepienia miały zapewne podobną konsystencję.
Jakie powinny być proporcje mąki i wody na jedno jajo?
Proszę o odpowiedź osoby które robią zacierki przez zacieranie, a nie przez tarcie na
tarce czy inne znane techniki skubania.
--
ZZ@private
|