Data: 2005-04-25 11:00:00
Temat: Re: Zaleznosc miedzy udanym ciastem a dokladnym przepisem ?
Od: Tatiana <yennefer12*antyspam*@go2.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Mon, 25 Apr 2005 08:15:50 +0200, Waćpanna lub Waćpan *cherokee*, w
wiadomości news:<news:d4i27m$ggh$1@nemesis.news.tpi.pl> zawarł, co
następuje:
> Tez mam piekarnik elektryczny Amica i nie jestem zadowolona. Temperatura
> podana w przepisie jest w Amice albo za niska, albo za wysoka, nie ma na to
> reguły. Instrukcja obsługi nie ma tutaj żadnego zastosowania. Mój poprzedni
> piekarnik gazowy z jedną grzałką na dole był o niebo lepszy. Po kilku
> nieudanych wypiekach chyba się poddam.
> Chociaż chleb razowy z mieszanki delecty wczoraj wyszedł mi bardzo ładnie,
> choć skórka się przypiekła oczywiscie.
No niestety, przy przestawieniu z gazu na elektrykę trzeba przez pierwsze
wypieki każdego ciasta stać, patrzeć i kontrolować. A potem wychodzi Ci
taktyka, którą stosujesz już za każdym razem. To się da zrobić :)
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"Wbrew obiegowej opinii langusta żywi się wyłącznie owocami morza,
choć gdyby mogła - jadłaby dżem."
|