Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.ceti.pl!not
-for-mail
From: "danusia" <d...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Zaleznosc miedzy udanym ciastem a dokladnym przepisem ?
Date: Mon, 25 Apr 2005 12:43:16 +0200
Organization: CETI S.C. (Krakow, Poland)
Lines: 30
Sender: <radiusok>@<unknown>
Message-ID: <d4ihpo$sls$1@druid.ceti.pl>
References: <d4gth4$6en$1@news.onet.pl> <d4h13h$sg4$1@sunflower.man.poznan.pl>
<d4h18p$717$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: dfv95.neoplus.adsl.tpnet.pl
X-Trace: druid.ceti.pl 1114425978 29372 83.23.151.95 (25 Apr 2005 10:46:18 GMT)
X-Complaints-To: a...@c...pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 25 Apr 2005 10:46:18 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1158
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1165
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:238172
Ukryj nagłówki
Użytkownik "AniaM" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:d4h18p$717$1@news.onet.pl...
>
> "Theli" <p...@w...pl> wrote in message
> news:d4h13h$sg4$1@sunflower.man.poznan.pl...
> > AniaM napisał(a):
> >> Powiedzcie, czy istnieje taka zaleznosc ? Od poczatku mam problemy z
> >> kuchenka Amica, tzn. z piekarnikiem. Ciasta w piekarniku rosna ladnie,
> >> ale pod koniec pieczenia opadaja.
> >
> > A nie otwierasz przypadkiem drzwiczek, zeby sprawdzic, czy ciasto
wyroslo?
> >
> > th
> Nie
> Anna
>
Też mam piekarnik Amica i jestem z niego zadowolona , używam go już 8 lat
więc jest już przetestowany i nie ma znaczenia czy otwieram drzwiczki w
czasie pieczenia czy nie , zawsze wychodzą mi wszystkie ciasta i chlebki.
Włączam grzałkę dolną i górną jednocześnie, temp. ustawiam zawsze taką samą
tzn. ciasto biszkoptowe i drożdżowe 180 C , sernik 200 do 225 C , ciasta
kruche 180 do 200 C, wszystkie ciasta piekę na najniższej półce.
A to , że ciasta pierwsze rosną , a później opadają może być winą przepisów
, chociaż nie zawsze , czasami niektóre ciasta wyrosną np sernik , a później
trochę opadnie ale tak już jest z sernikami.
Z pozdrowieniami, Danusia.
|