Path: news-archive.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!newsfeed.pionier.net
.pl!news-fra1.dfn.de!news-stu1.dfn.de!news.germany.com!sn-xit-02!sn-xit-06!sn-p
ost-01!supernews.com!corp.supernews.com!not-for-mail
From: Magdalena Bassett <m...@o...net>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Zaparzacz do kawy
Date: Sat, 12 Nov 2005 09:45:37 -0800
Organization: Posted via Supernews, http://www.supernews.com
Message-ID: <1...@c...supernews.com>
User-Agent: Mozilla/5.0 (Macintosh; U; PPC Mac OS X Mach-O; en-US; rv:1.7.2)
Gecko/20040804 Netscape/7.2
X-Accept-Language: en-us, en, pl
MIME-Version: 1.0
References: <dl2nva$ues$1@news.onet.pl> <JH5df.113$9T4.105@trnddc04>
<dl54ke$2l$1@atlantis.news.tpi.pl> <rMpdf.1992$vS4.1316@trnddc01>
In-Reply-To: <rMpdf.1992$vS4.1316@trnddc01>
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Complaints-To: a...@s...com
Lines: 29
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:252684
Ukryj nagłówki
eM eL wrote:
> "JerzyN" <0...@m...pl> wrote in message
> news:dl54ke$2l$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Mam od kilku lat i używałem kaw od najdrobniejszej do najgrubszej i
> nigdy nic sie nie zatkało, tym bardziej ten rdzeń bo niby czym, kawą?
> ----------------------------------------------------
----------------------------------------
>
>
> Osadem z wody ("kamieniem" ) bo tam wlasnie (to troche zalezy od temperatury...)
> nastepuje skraplanie.
> Ja mieszkam na farmie i mamy wlasna studnie z bardzo zmineralizowanego lustra wody
> stad jest duzo problemow z osadami. Elektryczny gotowacz wody trzezba zalewac
octem
> co 3-4 miesiace a cisnieniowy express do espresso musi byc czyszczony czesciej, bo
> inaczej skraplarki zatykaja sie osadami/kamieniem.
>
>
>><eM eL><Washington, D.C.><
>
Najprostszym rowiazaniem jest (reverse osmosis) RO Filter, ktory
filtruje doskonalei woda jest wrecz smaczna, czego nigdy przedtem nie
doswiadczylam.
My mamy taki filtr w kuchni i woda do posilkow, herbaty czy picia jest
wlasnie z tego, a cala reszta bez filtrowania, choc zaczyna nam sie
zbierac kamien w boilerze, wiec myslimy o filtrowaniu calosci.
MB
|