Data: 2005-11-12 17:45:37
Temat: Re: Zaparzacz do kawy
Od: Magdalena Bassett <m...@o...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
eM eL wrote:
> "JerzyN" <0...@m...pl> wrote in message
> news:dl54ke$2l$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Mam od kilku lat i używałem kaw od najdrobniejszej do najgrubszej i
> nigdy nic sie nie zatkało, tym bardziej ten rdzeń bo niby czym, kawą?
> ----------------------------------------------------
----------------------------------------
>
>
> Osadem z wody ("kamieniem" ) bo tam wlasnie (to troche zalezy od temperatury...)
> nastepuje skraplanie.
> Ja mieszkam na farmie i mamy wlasna studnie z bardzo zmineralizowanego lustra wody
> stad jest duzo problemow z osadami. Elektryczny gotowacz wody trzezba zalewac
octem
> co 3-4 miesiace a cisnieniowy express do espresso musi byc czyszczony czesciej, bo
> inaczej skraplarki zatykaja sie osadami/kamieniem.
>
>
>><eM eL><Washington, D.C.><
>
Najprostszym rowiazaniem jest (reverse osmosis) RO Filter, ktory
filtruje doskonalei woda jest wrecz smaczna, czego nigdy przedtem nie
doswiadczylam.
My mamy taki filtr w kuchni i woda do posilkow, herbaty czy picia jest
wlasnie z tego, a cala reszta bez filtrowania, choc zaczyna nam sie
zbierac kamien w boilerze, wiec myslimy o filtrowaniu calosci.
MB
|