Data: 2006-09-06 09:21:40
Temat: Re: Zapasy dyni na "poza sezonem"
Od: Krystyna Chiger <k...@p...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Barbara K. wrote:
>
> Nie pasteryzowałam, bo stiwerdziłam, że się ładnie zamknęły - miałam
> zakrętki z tym tzw pstryczkiem, który się ładnie wciągnął. Inne przetwory
> też tak robiłam wiele razy i wszystko było w najlepszym porządku, tylko ta
> nieszczęsna dynia... :-(
>
Jeżeli wkładasz goracy produkt do gorącego, wyparzonego słoika, to jest
szansa, ale nie ryzykuję. Owoce wystarczy pasteryzować krótko, MSZ nie
opłaci się ryzywać, że jakieś bakterie w nich zostały.
--
Krycha&Co(ty) Wiem niewiele, lecz powiem, co wiem,
http://krycha.kofeina.net choć nie będzie to pewnie myśl złota:
Najpiękniejszą muzyką przed snem
jest mruczenie szczęśliwego kota. (F.Klimek)
|